Valle de los Ingenios

De "Vallei van de Suikermolens" was één van de hoogste inkomstenbronnen van Cuba en gaf Trinidad enorme rijkdom. Hoewel de focus verschoof naar suikerteelt tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog en de Spaans-Amerikaanse Oorlog in het westen, heeft de vallei nog steeds een belangrijke historische aanwezigheid.

De koloniale muren, slingerende palmbomen, 19e-eeuwse molens en de achtergrond van het adembenemende Escambray-gebergte maken de Valle de los Ingenios tot een unieke plaats.

 

Geschiedenis van de Valle de los Ingenios

De Valle de los Ingenios was het belangrijkste suikerproductiecentrum in Cuba in de 18e en 19e eeuw. Het productiecentrum bestond uit drie met elkaar verbonden valleien, die goed waren voor een groot deel van de suikerproductie in Cuba. De locatie, op slechts 12 kilometer van Trinidad, had slaven werken in de verschillende delen van het productieproces.

Aan het einde van de 19e eeuw werd het dal vrijwel verwoest door de Onafhankelijkheidsoorlog en de Spaans-Amerikaanse oorlog. Enkele overblijfselen van tientallen suikerfabrieken, magazijnen, machines, herenhuizen, stoomtreinen en enkele slavenhuizen zijn bewaard en overgebracht naar het San Isidro de los Destiladeros Museum, dat door het publiek kan worden bezocht. De vallei werd in 1988 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

 

Attracties in de buurt

De vallei van de suikermolens is een historisch monument in de Cubaanse geschiedenis. Er zijn verschillende musea die zijn gevestigd in gerestaureerde suikerfabriekruïnes en in haciënda's en landen van voormalige suikerhandelaren. Bezoek het Casa Guachinango of de Sitio Guáimaro en bekijk het statige leven van één van de rijkste mannen in de regio. Het biedt ook rondleidingen voor bezoekers die de suikerfabrieken willen bekijken.

Vergroot je horizon en ontdek Trinidad met al zijn pracht. Paardentours zijn erg populair onder toeristen die de UNESCO-werelderfgoed stad met zijn prachtige natuur, industrieel erfgoed en interessante cultuur met eigen ogen willen ervaren. Kleurrijke ruïnes, prachtige landschappen in de schaduw van het Escambray-gebergte en slingerende palmbomen maken de plek een must voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en Cubaanse cultuur.

Accommodatie

Valle de los Ingenios ligt op slechts 12 kilometer van Trinidad, dus als je wil genieten van het traditionele leven in Trinidad, verblijf dan in een comfortabel huis in het hart van Trinidad. Er zijn verschillende haciendahotels, resorts en zelfs lodges in de buurt, dus wat jouw budget en voorkeuren ook zijn je kunt er zeker van zijn dat je een geschikte accommodatie zult vinden in de buurt van het prachtige achterland.

Meer informatie over het land, zijn mensen en reizen in Cuba vind je hier.

Rondreizen waarbij dit hoogtepunten wordt bezocht

Hoogtepunten in de omgeving die je niet mag missen