Sierra Escambray

Laat je betoveren door het adembenemende Escambray-gebergte en geniet van de schoonheid van de natuur, tropische bossen, vissersdorpen en rivieren. Het gebergte ligt in centraal in Cuba en strekt zich uit over meer dan 80 kilometer van oost naar west en nog eens 80 kilometer van noord naar zuid.

Het Escambray-gebergte staat bekend om de buitengewoon natuurlijke schoonheid en de rol die het heeft gespeeld in de veldslagen van Cuba. Achter de prachtige toppen ligt dus een lange geschiedenis en ze zijn van historisch belang.

 

De geschiedenis van de Sierra Escambray

Het Escambray-gebergte is verdeeld in twee gebieden. De Agabama-rivier verdeelt het westelijke deel van de bergen en het Guamuhaya-gebergte de oostelijke kant van de Sierra ter hoogte van Sancti Spiritus. De regio is rijk aan betoverende grotten, adembenemende watervallen, rivieren, canyons en een rijke flora en fauna.

Sierra Escambray is erkend als UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn geweldige natuur die bezoekers van over de hele wereld fascineert. Natuurlijk moet het belang van de bergketen in de geschiedenis van Cuba niet worden vergeten. De bergen waren het décor van het slagveld tussen 1960 en 1962 en dienden als toevluchtsoord bij de invasie van de Varkensbaai, maar werden nooit zodanig gebruikt.

 

Attracties in de Sierra Escambray

Het Escambray-gebergte is het op één na grootste gebergte van Cuba en een populaire attractie voor wandelliefhebbers. Er zijn verschillende bergpaden en geweldige mogelijkheden om wilde dieren te bekijken. Geniet van watervallen, kloven en grotten en word één met de natuur van Cuba.

Een absolute must voor elke toerist is het Nationaal Park Topes de Collantes. Hier kun je de prachtige flora en fauna van Cuba ontdekken. Dit nationale park staat bekend om zijn wandelpaden, waar gespecialiseerde gidsen bezoekers vanaf de eerste stap inspireren.


Naast de adembenemende natuur heeft het gebergte ook een verscheidenheid aan culturele en historische bezienswaardigheden te bieden. Dus in de buurt zijn er kleine vissersdorpjes, geweldige landschappen en een heerlijke Cubaanse keuken om te ontdekken. Een reis naar Trinidad wordt sterk aanbevolen. Sommige delen van het gebergte liggen op slechts enkele kilometers rijden van Trinidad, dus een bezoek is zeker de moeite waard.

Accommodatie in de buurt

Er zijn veel kleine dorpjes en plaatsen in de buurt waar je kunt overnachten. In het vissersdorp La Boca, bijvoorbeeld, zijn er enkele gezellige lodges en een paar bed & breakfasts, die worden aanbevolen. Geniet van de Cubaanse gastvrijheid en kijk uit naar een onvergetelijke tijd!

Meer informatie over het land, zijn mensen en reizen in Cuba vind je hier.