Varadero

Het schiereiland ligt 140 km ten oosten van Havana en is dankzij de onlangs gerenoveerde kustweg ook geschikt voor een weekendbezoek vanuit de hoofdstad. Het heeft een internationale luchthaven die op slechts 20 minuten van de hotels ligt. Geografisch gezien is op het eiland geen enkel punt dichter bij de Verenigde Staten om precies te zijn is Varadero slechts 165 kilometer verwijderd van Florida.

Internationaal begrip

Om een teken van internationaal begrip te vestigen, probeerde een Amerikaanse in 1978 deze afstand van 165 kilometer te zwemmen. Vanwege een ruwe zee moest deze poging echter worden geannuleerd. Na nog 3 vergeefse pogingen maakte de extreme zwemmer het uiteindelijk in 2013 om de eerste vrouw te zijn die van Cuba naar Florida heeft gezwommen. De nu 64-jarige legde de afstand, zonder haaienkooi, af in 60 uur.

Hotels

In 1990 werd het eerste all inclusive hotel in zijn soort geopend door Fidel Castro zelf. Dit was ook het eerste joint venture-project met de westerse wereld.

Iedereen die gelooft dat, zoals in andere delen van Cuba, een verblijf in Varadero als idyllisch kan worden omschreven komt bedrogen uit! Varadero kenmerkt zich door het grootste aanbod aan hotels, met ook de meest luxueuze hotels van het land. Je hebt keuze te over: 4 of 5 sterren. 'Ultra All-Inclusive', 'Royal Service' of een 'Tropical Wedding Package', enzovoort. Het hotel zelf gaat op dezelfde manier verder; zeezicht kamer,  de Presidential Suite, een deluxe suite met tuinzicht of liever de eenvoudige Excecutive Junior Suite'? De comfortabele paleizen halen alles uit  de kast om de gast tevreden te stellen. Elk hotel beschikt tevens over één of meerdere zwembaden.

Water

De stranden van Varadero nodigen uit om te zwemmen, omdat de kust erg vlak is en er weinig golven zijn. Bananenboot, waterskiën en windsurfen maken vaak deel uit van de all-inclusive pakketten. Maximaal duikplezier gegarandeerd: onder water kun je ook enkele vliegtuigen en schepen vinden.

Degenen die Varadero te saai vinden, zullen nog een paar opties hebben. De 'Rio Canimar' is heel dichtbij en je kunt de omgeving verkennen per jeep of motorboot. Bij PLUS Travel Adventures ook te boeken als een excursie vanuit Havana. Daarnaast wordt een bezoek aan het kleine provinciestadje Matanzas aanbevolen. Hoewel de stad zeer centraal gelegen is tussen de weg van Havana naar Varadero, zijn er maar weinig toeristen die hier een bezoek aan brengen. Tot slot vind je nog op 5 kilomter van het stadscentrum de Cueva Bellamar-grot, één van de mooiste en grootste in zijn soort in Cuba.

Meer informatie over het land, zijn mensen en reizen in Cuba vind je hier.

Rondreizen waarbij dit hoogtepunt wordt bezocht

Hoogtepunten in de omgeving die je niet mag missen