National Park Turquino

Het nationale park ligt in de bergen van de Sierra Maestra, herbergt een gevarieerd ecosysteem en vormt het decor voor één van de belangrijkste historische evenementen van Cuba. Geniet van de combinatie van belangrijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid terwijl je staart naar de woeste rivieren, weelderige groene vallei en ongelooflijke bergtoppen.

Of je nu wilt onderdompelen in de geschiedenis van Cuba of wilt genieten van het spectaculaire natuurwonder dat je te wachten staat in Cuba, het Turquino National Park is het perfecte startpunt voor onvergetelijke avonturen.

 

De geschiedenis van het National Park

Voordat de adembenemende regio tot natuurreservaat werd uitgeroepen, was het de basis voor het rebellenleger van Fidel Castro. Het woeste terrein, bossige struikgewas, glooiende heuvels en bloeiende wildernis werd de perfecte schuilplaats voor de revolutionairen en het ideale startpunt voor de aanvallen tegen de Batista-troepen.

In 1991 werd het park officieel een beschermd reservaat genoemd met speciale aandacht voor de oorspronkelijke guerrillakampen. Hier herinneren musea met attributen uit die tijd aan de geschiedenis van de Cubaanse oorlog.

Voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de Cubaanse revolutie, is het Turquino National Park de plek om alles te weten te komen.


 

Excursies in het National Park Turquino

Zowel ecologisch als historisch gezien is er veel te zien en te doen in Cuba. Het Turquino National Park is niet alleen het hart van het Sierra Maestra-gebergte, het herbergt ook de hoogste top van het land. De Pico Turquino is te bereiken via verschillende wandelroutes. Onderweg kun je een verscheidenheid aan vogels en inheemse dieren observeren in het park. Raften op de rivier is mogelijk in de buurt. Dus als je zin hebt in een avontuur, dan is dit je kans.
 

Hoewel ecotoerisme erg populair is, is het ook de moeite waard om jezelf onder te dompelen in de spannende geschiedenis van het natuurreservaat.

Musea en historische overblijfselen van de wildernis, waar het leger van Fidel Castro zich ooit had verstopt, doen denken aan de Cubaanse Revolutionaire Oorlog en laten je een beetje Cubaanse geschiedenis uit de eerste hand ervaren.

Meer informatie over het land, zijn mensen en reizen in Cuba vind je hier.

Rondreizen waarbij dit hoogtepunt wordt bezocht

Hoogtepunten in de omgeving die je niet mag missen