Reisinformatie over fiets-, wandel- en autoreizen in Cuba

Hoe is mijn huurfiets uitgerust? Moet ik een helm dragen en misschien zelf meenemen? Kan ik een e-bike boeken? Waar vind je de mooiste wandelpaden en zijn deze gemakkelijk te overwinnen of alleen voor fanatieke sporters haalbaar? Wat kan ik verwachten van een autorondreis door Cuba? Gooi jezelf niet volledig in het diepe.

Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie over onze fiets-, wandel- en autoreizen in Cuba. 

Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoon of per e-mail.

 


Informatie over de huurfietsen

Hoe comfortabel is het om de gekozen bestemming per fiets te verkennen? Hier vind je alle informatie over de huurfietsen tijdens onze fietsentochten in Cuba. De fietsen zijn inbegrepen in de totale prijs bij het boeken van een fietstocht en kunnen worden geselecteerd worden op basis van beschikbaarheid van plaats. Houd ook rekenning met onze opmerkingen over eventuele fietsaccessoires.   
  Unisex- en damesfietsen Unisex- en herenfietsen Fietsaccessoires
Cuba
 • Y‐frame diep
 • Framematen 44, 48, 52 & 56 cm
 • 24 versnellingen (Sram Dual Drive 3 x 8) zonder terugtraprem
 • 28‐Inch wielen met Schwalbe‐Marathon‐plus banden
 • Diamond montuurvorm
 • Framematen 56 & 60 cm
 • 24 versnellingen (Sram Dual Drive 3 x 8) zonder terugtraprem
 • 28‐Inch wielen met Schwalbe‐Marathon‐plus banden
 • Geen voorzieningen voor helmen en handschoenen
 • Zelf meenemen indien nodig. Er is geen helmplicht in Cuba.

 • Informatie over onze wandelvakanties in Cuba

  Te voet door het groene landschap, langs kabbelende watervallen, enorme bergen en dierbewoners - wandelen in Cuba kan in elk geval een zeer bijzondere ervaring zijn. Maar begin je aan een ontrspannen wandeling of moet je je juist voorbereiden op een grote inspanning? Welke plaatsen in Cuba zijn de moeite ontdekken waard om te voet te verkennen? Hier vind je nuttige reistips voor wandelen in Cuba.

  In Cuba zijn er tal van nationale parken, die zeer geschikt zijn om te wandelen. Bijzonder populair is het Nationaal Park Topes de Collantes, dat zich in de Sierra del Escambray bevindt. Er zijn verschillende routes van verschillende lenges (500 tot 7 km) en verschillende moeilijkheidsgraden (gemakkelijk tot uitdagend). Als je het pad naar de El Nicho-waterval wilt bewandelen, is de beste manier om te beginnen bij Cienfuegos. Voor de andere routes is Trinidad het beste startpunt. Er is ook een hotel midden in het nationale park, Hotel Los Helechos, in de buurt van het bezoekerscentrum van het park.

  Midden in het oosten van Cuba is het belangrijkste nationale park in het hele Caribisch gebied, het Alexander von Humboldt National Park. Dankzij zijn enorme biodiversiteit (ongeveer 1.800 tot 2.000 soorten), is het Nationaal Park een UNESCO Werelderfgoed. Ongeveer halverwege tussen Moa en Baracoa ligt het bezoekerscentrum van het park. Er zijn twee wandelpaden in het Nationaal Park, de kortere naam El Recreo is 3 km lang, de langere heet Balcón de la Iberia en meet ongeveer 5 km. Als je van plan bent hier te wandelen, is het het beste om een handdoek mee te nemen. Eerst moet je verschillende keren een kreek oversteken tijdens de wandelingen en ten tweede, je hebt ook de mogelijkheid om in de rivier of onder een waterval te zwemmen

  Een hoogtepunt voor wandelaars is de beklimming van de hoogste berg van Cuba, de Pico Turquinos. Hij is 1974 m hoog en staat in de Sierra Maestra. Als je dit avontuur wilt wagen, moet je fysiek fit zijn. Voor beklimming en afdaling moet je minimaal drie dagen plannen, de etappes duren maximaal 9 uur. De enige accommodatie die tijdens deze wandeling beschikbaar is, zijn eenvoudige hutten.

  De uitrusting van de campings / berghutten/huisjes is heel eenvoudig, er is niet altijd noodzakelijkerwijs stromend warm water. Als je tijdens jouw reis in een tent verblijft, verzoeken wij je vriendelijk om jouw eigen slaapzak mee te nemen. Bovendien is het niet mogelijk om in de tenten in een eenpersoonskamer te verblijven.


  Informatie over de omstandigheden van de wegen in Cuba

  Niet elk land heeft een goed ontwikkeld weg- en snelwegennetwerk, zoals je van thuis mag verwachten. En dat is precies wat een huurautoreis door Cuba avontuurlijk maakt. Je kunt je dus aanpassen aan een rit door de gevarieerde natuur, maar ook aan kuilen, dieren op de weg of ontbrekende verkeersborden. Om deze reden vind je de belangrijkste informatie over de omstandigheden van de wegen in Cuba.

  De hoofdwegen in Cuba zijn over het algemeen in goede staat. Je moet altijd een goede routekaart bij je hebben, omdat de verkeersborden in sommige gebieden niet volledig zijn ontwikkeld. Sommige afgelegen en zelden gebruikte wegen bevinden zich soms in een slechtere staat, vandaar dat vooruitdenkend rijden belangrijk is. Voorafgaand aan spoorwegovergangen is ook voorzichtigheid geboden, aangezien deze niet door slagbomen worden beveiligd. Je moet je houden aan de snelheidslimieten (50 km/u in de steden, 90 km/u op de snelwegen en 100 km/u op de snelweg). Het rijden 's nachts wordt afgeraden.

  Onze tip: installeer een app op jouw mobiele telefoon in Nederland, die jou nuttige informatie geeft over bestemmingen zoals musea, parken, uitkijkpunten, maar ook banken, restaurants en winkels. Daarnaast bevatten dergelijke apps ook straatdirectory's en kaarten waar je jouw accommodaties kunt invoeren. Ontdek in jouw app-map welke applicaties compatibel zijn voor jouw apparaat!

  Maps.Me is een navigatie-app die offline werkt. De kaarten moeten echter van tevoren worden gedownload. Wanneer je de app installeert, word je gevraagd om een generieke wereldkaart te downloaden. Na het downloaden zoom je in op het land waarvoor je een kaart wilt downloaden totdat een groene stip op jouw scherm verschijnt. Raak het aan en download vervolgens een offline kaart inclusief navigatieroutes voor dat land.
  https://maps.me/