Cuba duikvakantie Actief in Havana

De reis in één oogopslag
 • Havana boven en onder het wateroppervlakte: 7-daagse duiktrip vanuit de hoofdstad
 • Incl. 6 overnachtingen overnachtingen in 3-4* hotels, op basis van logies en ontbijt
 • Open Water duikcursus met SSI certificering, incl. theorielessen, duikoefeningen in het zwembad en 4 keer duiken in de zee
 • Duikuitrusting
 • Ervaren Engels sprekende instructeur
 • Veel recreatiemogelijkheden door een breed scala aan optionele activiteiten
 • Vanaf € 666 p.p.

naar prijzen en data

 

Duiken in Havana

Duik in één van de meest gave onderwaterwerelden en beleef Cuba op een heel speciale manier. Na de eerste theorieles ga je eerst oefenen in het zwembad voordat je een duik neemt in de Caribische Zee. Naast de onderwaterwereld die je met je ervaren instructeur zult verkennen, krijg je ook de kans om beetje bij beetje Havana te ontdekken. Kies uit verschillende optionele activiteiten; maak een stadstour met een gids of een klassieke rit met de oldtimer, bezoek de beroemde Tropicana Show of verleng je verblijf in Cuba en reis bijvoorbeeld vanuit Havana naar Viñales of Las Terrazas. Als je na je 7-daagse duik in Havana niet genoeg hebt van duiken, kun je het verkregen duikcertificaat gebruiken om onze duiktrip naar Cayo Largo of Playa Girón te boeken.

Reisschema

Welkom op Cuba! Op deze dag kom je aan op de internationale luchthaven van Havana. Wij kunnen een transfer voor je boeken naar je accommodatie (optioneel) of je kunt op eigen gelegenheid naar het hotel gaan. Wij raden je aan om op een zondag aan te komen. Unterkunft im Hotel Comodoro

Op de tweede dag maak je kennis met de duikinstructeur en krijg je de eerste theorielessen. In de volgende dagen ontvang je meerdere theorielessen, oefen je in het zwembad om vertrouwd te raken met de duikuitrusting en uiteindelijk maak je 4 duiken in de zee.

Naast de duikcursus heb je ook nog de tijd om de hoofdstad van Cuba te ontdekken. Wandel door het oude Havana en ontdek de stad, die in 1982 werd uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.

Unterkunft im Hotel Comodoro   Verpflegung: Ontbijt
De laatste dag staat in het teken van het afsluitingsexamen en na succesvolle afronding, ontvang je het brevet. Met dit duikbrevet kun je ook deelnemen aan de anderen duikvakanties in Playa Girón en Cayo Largo. Verpflegung: Ontbijt

De hoogtepunten van de reis:

Duikgebied
Ongeveer 15 km van het centrum van Havana ligt de grootste jachthaven van Cuba, de Marina Hemingway. De Marina Hemingway is vooral bekend vanwege het Diving Center en het aanbod van watersporten. De onderwaterwereld van Hemingway bestaat uit brede koraalriffen, grotten, doolhoven en oude wrakken. De gemiddelde temperatuur van het water is 24 graden celsius en het water is erg schoon, wat ervoor zorgt dat de oceaanbodem goed zichtbaar is. Daarnaast valt het gebied ook op door de aanwezige fauna. Zo zijn er naast koraalvissen ook papegaaivissen, blauwe marlijn, roggen, schildpadden, barracuda's en haaien te zien!
Havana
Ervaar tijdens je duikvakantie ook het prachtige Havana! Doe bijvoorbeeld een stadstour door oud-Havana of een oldtimer tour, bezoek het Rum Museum of volg de voetsporen van Hemingway. Havana heeft bovendien een bruisend nachtleven. 's Avonds is er altijd wel wat in de stad te doen. Wandel door de oude straten van Havana en bewonder de levensstijl van de Cubaanse bevolking. Overal is muziek te horen en op bijna elke hoek staan muzikanten. Wandel langs de Malecón of geniet van een mojito in één van de vele restaurants en barretjes in de oude stad. Je kunt ook één van de beroemde shows van Cuba zien: de Tropicana-show of het Cabaret Parisien.
Duikcursus
Na de eerste theorielessen start je met duikoefeningen in het zwembad samen met je instructeur. Daarna zal je 4 keer duiken in zee, begeleid door de duikinstructeur. Na succesvolle afronding van de duikcursus, ontvang je het ACUC Open Water Diver duikbrevet die je in staat stelt om overal ter wereld tot een maximale diepte van 18 meter te duiken. Vanaf dit moment kun je ook andere duikgebieden van Cuba ontdekken.

Reisinformatie

Inclusief:

 • 6 overnachtingen in 3-4* hotels op basis van logies & ontbijt
 • Duikcursus "Open Water":
  - 9 theorielessen (met eindexamen)
  - Duikoefeningen in het zwembad
  - 4 duiken in de open zee
  - SSI-certificering (maakt duiken mogelijk zonder leraar tot een diepte van 25 m)
 • Duikuitrusting
 • Ervaren Engels sprekende instructeur

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • Internationale vlucht van / naar Cuba (optioneel bij te boeken)
 • Transfer van luchthaven naar hotel en v.v. € 20 per persoon per enkele reis (optioneel bij te boeken)
 • Visum: € 25 (optioneel bij te boeken)
 • Optionele excursies / activiteiten die kunnen worden bijgeboekt
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (optioneel bij te boeken)
 • Fooien

 

Belanrgijke informatie:

 • Gegarandeerd vertrek
 • Mochten de aangeboden hotels volgeboekt zijn, dan behouden wij ons het recht voor om het verblijf in een ander gelijkwaardig hotel te organiseren.
 • Een gezondheidsverklaring is vereist als je wilt duiken op Cuba.
 • Het is van belang dat tussen de laatste duik en je terugvlucht minstens 24 uur ligt. Zo kan de stikstof, die tijdens het duiken met een duikuitrusting in het bloed opgenomen wordt, volledig afgebroken worden.
 • Individuele reizigers kunnen op verzoek worden ingedeeld bij reizigers van hetzelfde geslacht in een tweepersoonskamer.
 • In het uitzonderlijke geval dat er geen enkele medereiziger beschikbaar is voor de indeling in de tweepersoonskamer, moet de toeslag voor de eenpersoonskamer als nog worden voldaan
 • Voor algemene informatie, verzekeringen, geldzaken, etc. Klik hier
 • Wanneer je tijdens de reis een binnenlandse vlucht in Cuba nodig hebt boeken wij deze graag voor je.

Prijzen en data voor de duikvakantie "Actief in Havana"

''Actief in Havana'' prijs p.p. tweepersoonskamer prijs p.p. eenpersoonskamer  
01.11.18 - 30.04.19 694 € 982 € Doorgaan
01.05.19 - 31.10.19 664 € 934 € Doorgaan
Door op "Doorgaan" te klikken, kun je een vrijblijvende aanvraag indienen en aanvullende diensten opgeven (zoals excursies of een volgende rondreis).

Twijfel je nog, kijk dan ook eens naar:

Als je vragen hebt, adviseren wij je graag. Neem contact met ons op.