Cuba duikvakantie Cayo Largo

De reis in één oogopslag
 • 9-daagse duiktrip: mix van de levendige hoofdstad Havana en het paradijselijke eiland Cayo Largo
 • 3 overnachtingen in een 3* hotel in Havana op basis van logies en ontbijt
 • 5 overnachtingen in een 4* hotel in Cayo Largo, op basis van all-inclusive
 • Binnenlandse vlucht Havana - Cayo Largo en terug
 • Stadstour in Havana
 • 6 duiken op Cayo Largo
 • Vanaf € 999

Opmerking: Open Water Diver-certificering noodzakelijk voor deelname aan deze reis. Wanneer je dit brevet nog niet hebt, kun je een Open Water duikcursus boeken in Havana om dit te behalen. Deze duikcursus kun je extra bijboeken voorafgaand aan deze duikvakantie.

naar prijzen en data


Duiken op Cayo Largo

Tijdens deze 9-daagse duikvakantie, leer je de unieke onderwaterwereld van Cuba kennen. Na het verkennen van het levendige Havana, vlieg je naar Cayo Largo. Het duikgebied van Cayo Largo is één van de beste duikplekken op Cuba en is ideaal voor beginners en gevorderde duikers. Je hebt 6 duiksessies op verschillende plekken rondom Cayo Largo, voordat je weer terugvliegt naar Havana. Niet alleen onder maar ook boven het wateroppervlak kun je genieten van jouw vakantie; op de hagelwitte stranden, in de jachthaven Marina Gran Caribe en in gezellige restaurants en bars met livemuziek.

Reisschema

Welkom op Cuba! Op deze dag kom je aan op de internationale luchthaven van Havana. Wij kunnen een transfer voor je boeken naar je accommodatie (optioneel) of je kunt op eigen gelegenheid naar het hotel gaan.

Unterkunft imHotel Comodoro 

Na het ontbijt zal je het oude stadscentrum van Havana verkennen. Tijdens de rondleiding kom je onder andere langs El Capitolio, Plaza Vieja en de Calle Obispo. In de middag heb je de tijd om Havana zelf verder te ontdekken.

Unterkunft imHotel Comodoro  Verpflegung: Ontbijt

Vandaag vlieg je naar Cayo Largo. Je wordt opgehaald in je hotel in Havana en naar de luchthaven gebracht. Aangekomen op Cayo Largo brengt een transfer je naar je hotel.

Unterkunft im Hotel Playa Blanca   Verpflegung: Ontbijt, All-inclusive

Op de 4e dag van de vakantie ontdek je voor het eerst Cuba's onderwaterwereld. In totaal zijn 8 duiken inbegrepen op Cayo Largo. Eventueel zijn extra duiken bij te boeken ter plaatse. Je wordt vanuit je hotel opgehaald om te gaan duiken en daarna ook weer teruggebracht. Op je vrije dagen heb je de tijd om te ontspannen op de prachtige witte stranden van Cayo Largo.

Unterkunft im Hotel Playa Blanca  Verpflegung: All-inclusive

Een transfer brengt je van je hotel naar de luchthaven van Cayo Largo. Na je vlucht naar Havana heb je nog de tijd om door de straten van de oude stad te wandelen.

Unterkunft imHotel Comodoro  Verpflegung: Ontbijt

Vandaag is de laatste dag van je vakantie. Een transfer (optioneel) brengt je naar de luchthaven van Havana.

 Verpflegung: Ontbijt

Hoogtepunten in Cayo Largo:

Cayo Largo

In slechts 40 minuten vlieg je van het levendige Havana naar het paradijselijke eiland Cayo Largo del Sur! Met ongeveer 38 km2 is Cayo Largo het op twee na grootste eiland van de Canerreos Archipels, naast Isla de la Juventud. Met haar 25 kilometre lange witte strand bestaat het eiland vrijwel volledig uit zand. Het fijnkorrelige witte zandstrand, het kristalheldere water en de koraalriffen met prachtige vissen, doen denken aan de Bahama's of de Malediven! Het eiland is bekend geworden door de unieke duiklocaties en is vandaag de dag één van de meest populaire duikbestemmingen voor zowel ervaren duikers als beginners.

Bezienswaardigheden

Naast het wandelen en ontspannen op de witte zandstranden, kun je van april tot oktober ook zeeschildpadden hun eieren zien leggen op het strand van Playa Tortuga. De medewerkers van van Granja de las Tortugas (nu het Centro de Rescate de Tortugas Marinas genoemd) verzamelen de eieren en verzorgen de kleine schildpadden tot ze groot genoeg zijn voor een leven in vrijheid. Het naburige eilandje Cayo Iguana is ook zeker een bezoekje waard, om de leguanen (iguanas) te zien waar het eiland beroemd om is! Je kunt ook met een veerboot naar de landtong Playa Sirena, één van de mooiste stranden van Cayo Largo.

Duikgebied Cayo Largo del Sur

Het eiland is omringd door prachtige koraalriffen rijk aan vis en een verscheidenheid aan zeedieren en planten. Het unieke 50 kilometer lange duikgebied wordt terecht beschouwd als één van de mooiste in de Caribbean. De meeste duikplekken liggen aan riffen en wanden op een diepte tussen de 5 en 30 meter. Hier zul je duiken tussen onder andere Venus koralen, zeeanemonen en een variëteit aan sponzen. Er zijn ook tal van diersoorten, waaronder honderden blauw-gestreepte grombaarzen, Franse grombaarzen, witte grombaarzen, stier- en verpleegsterhaaien, schildpadden, kreeften, krabben, zeeslakken, garnalen, murenen, gele pijlstaartroggen, murenen, barracuda's en maanvissen. Naast de geplande duiken overdag, is het ook mogelijk om 's nachts te duiken of om tussen wrakken te duiken. Dit hangt af van de weersomstandigheden en het schema van het duikcentrum.


Reisinformatie

Inclusief:

 • 3 overnachtingen in een 3* hotel in Havana op basis van logies & ontbijt
 • 5 overnachtingen in een 4* hotel in Cayo Largo op basis van all-inclusive
 • Binnenlandse vlucht Havana - Cayo Largo
 • Transfer van luchthaven naar hotel en v.v. op dag 3 en dag 8 
 • Stadstour in Havana incl. bezienswaardigheden
 • 6 duiken in de open zee
 • Transfers naar de duiklocaties

 

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • Internationale vlucht van / naar Cuba (optioneel bij te boeken)
 • Transfer van luchthaven naar hotel en v.v. € 20 per persoon per enkele reis voor dag 1 en dag 9 (optioneel bij te boeken)
 • Visum: € 25 (optioneel bij te boeken)
 • Optionele excursies / activiteiten die kunnen worden bijgeboekt
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (optioneel bij te boeken)
 • Fooien

Belangrijke informatie:

 • Gegarandeerd vertrek
 • Mochten de aangeboden hotels volgeboekt zijn, dan behouden wij ons het recht voor om het verblijf in een ander gelijkwaardig hotel te organiseren.
 • Een gezondheidsverklaring is vereist als je wilt duiken op Cuba
 • Om deel te nemen aan dit programma is het van belang dat je een Open Water Diver certificaat hebt. Wanneer je dit brevet nog niet hebt, kun je een Open Water duikcursus boeken in Havana om dit te behalen. Deze duikcursus kun je extra bijboeken voorafgaand aan deze duikvakantie.
 • Het is van belang dat tussen de laatste duik en je terugvlucht minstens 24 uur ligt. Zo kan de stikstof, die tijdens het duiken met een duikuitrusting in het bloed opgenomen wordt, volledig afgebroken worden.
 • We raden aan om een eigen duikuitrusting mee te nemen. Apparatuur kan echter lokaal worden gehuurd tegen een vergoeding.
 • Individuele reizigers kunnen op verzoek worden ingedeeld bij reizigers van hetzelfde geslacht in een tweepersoonskamer.
 • In het uitzonderlijke geval dat er geen enkele medereiziger beschikbaar is voor de indeling in de tweepersoonskamer, moet de toeslag voor de eenpersoonskamer als nog worden voldaan.
 • Voor algemene informatie, verzekeringen, geldzaken, etc. klik hier

Prijzen en data voor de duikvakantie "Cayo Largo"

Prijs per persoon in tweepersoonskamer

1 persoon

2 personen

éénpersoonskamertoeslag

 

01.11.18 - 15.12.18

1.035 €

1.005 €

305 €

Doorgaan

16.12.18 - 31.12.18

1.290 €

1.260 €

305 €

Doorgaan

01.01.19 - 31.03.19

1.140 €

1.110 €

305€

Doorgaan

01.04.19 - 30.04.19

1.095 €

1.065 €

305 €

Doorgaan

01.05.19 - 10.07.19

985 €

955 €

305 €

Doorgaan

10.07.189 - 21.08.19

1.055 €

1.025 €

305 €

Doorgaan

22.08.19 - 31.10.19

985 €

955 €

305 €

Doorgaan

Door op "Doorgaan" te klikken, kun je een vrijblijvende aanvraag indienen en aanvullende diensten opgeven (zoals excursies of een volgende rondreis).

Twijfel je nog, kijk dan ook eens naar:

Als je vragen hebt, adviseren wij je graag. Neem contact met ons op.