Zekerheid tijdens je vakantie

Een belangrijk onderdeel in de voorbereiding voor je reis is te zorgen voor een volledige reisverzekering naar Cuba, zodat je in alle rust op vakantie kan gaan. Wetende dat je verzekerd bent mocht er iets misgaan.

Bewijs van een geschikte reis verzekering voor Cuba is een vereiste als je deel wilt nemen aan onze tours, cursussen of excursies in Cuba. Sinds 1 mei 2010 is het verplicht voor alle reizigers naar Cuba om bij aankomst een bewijs van ziektekosten- en reisverzekering te laten zien. Het is dan ook aan te raden om bij uw zorgverzekeraar na te vragen of een Cuba Reis verzekering in jouw pakket is opgenomen. Een goede verzekering voorkomt dat je onnodig hoge kosten moet maken wanneer je medische hulp nodig hebt.

   
  • Kortlopende Reis- en Ongevallenverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Lang-op-Reisverzekering
 
Kortlopende Reis- en Ongevallenverzekering
Met de Reis- en Ongevallenverzekering ben je goed verzekerd tijdens je vakantie. De Reis- en Ongevallenverzekering bestaat niet alleen uit de basisdekking, als personenhulpverlening en buitengewone kosten, maar is ook inclusief bagage, geneeskundige kosten en ongevallen. Bovendien is de Europeesche Hulplijn dag en nacht bereikbaar voor advies bij ziekte, pech en ongevallen op het nummer
+31 20 651 57 77. Deze verzekering bedraagt € 1,67 per dag binnen Europa of € 2,77 per dag buiten Europa, plus eenmalig € 3,50 poliskosten. Annuleringsverzekering
Wanneer je een reis geboekt hebt, maar onverwachts niet meer kunt gaan of je reis moet uitstellen, kan de Annuleringsverzekering deze bijkomende kosten dekken. Ook bij het afbreken van de reis kunnen de niet gebruikte reisdagen worden vergoed. De kosten van de Annuleringsverzekering bedragen 6,5 % van de totale reissom. Wij hanteren de voorwaarden van de Annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen. Lang-op-Reisverzekering
Ga je 6 weken of langer naar het buitenland? Dan adviseren we je om een Lang-op-Reisverzekering af te sluiten om zorgeloos voor langere tijd in het buitenland te verblijven. Deze verzekering bestaat uit de basisdekking, bagage, geneeskundige kosten, ongevallen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid.
De premie verschilt per leeftijd en geldt per persoon per periode van 30 dagen, met een minimum van € 50. De poliskosten bedragen eenmalig €5,50. Handige tips voorafgaand aan je reis:
  • Sla het nummer van de Europeesche op in je telefoon: +31 20 651 57 77.
  • Bij ziekenhuisopname, ongeval of ziekte of eerdere terugkeer, bel dan altijd dit nummer.
  • Zorg altijd voor een schriftelijk bewijs van onverwachte kosten.
  • Bij diefstal of verlies van bagage, doe direct aangifte bij de plaatselijke politie en vraag een schriftelijk bewijs! Bewaar beschadigde artikelen tot de schade afgehandeld is. Gooi deze dus niet weg.