Mini trip Camagüey


Camagüey - de poort naar het oosten: zo is de stad bekend in Centraal-Cuba. Het oude stadscentrum staat al jaren op de UNESCO werelderfgoedlijst en daarnaast vind je er de mooiste kerk van Cuba, de Iglesia de Nuestra Senora de la Merced. Camagüey is tevens de geboorteplaats van de nationale dichter Nicolás Guillén. Hij zette zich in voor sociale rechtvaardigheid op Cuba en wordt vandaag de dag nog steeds hierom vereerd wordt. De regio rondom Camagüey is rustig en een bezoek aan de nabijgelegen Rancho is de moeite waard.  

boek nu

Reisschema

Voor vele is Camagüey slechts een tussenstop op weg naar het oosten van Cuba. Echter is deze plaats zeker een langer bezoek waard. Vanaf Trinidad reis je in ongeveer 5 uur naar Camagüey. De weg vinden in Camagüey kan een uitdaging zijn. Om reizigers hierbij te helpen, is er bewegwijzering geplaatst, iets wat redelijk uniek is in Cuba. 

Unterkunft im Hotel Camino del Hierro of casa particular

Het oude centrum van Camagüey is één van de grootste van Cuba, alleen het oude stadscentrum van Havana is groter. Te voet kun je gemakkelijk het historische centrum ontdekken, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de stad zul je regelmatig bolvormige potten tegenkomen naast de deuren van huizen. Vroeger werden deze gebruikt om regenwater mee op te vangen en zijn nog steeds één van de bijzonderheden van Camagüey. 

Unterkunft im Hotel Camino del Hierro of casa particular   Verpflegung: Ontbijt (hotel) of geen maaltijden (casa particular)

Vandaag laat je Camagüey achter je en reis je verder naar andere regio's van het land. Wanneer je Santiago de Cuba wilt bezoeken, reis je langs het Sierra Maestra gebergte. Reken op een reistijd van ongeveer 5 uur. Wil je liever naar het strand? Naar Playa Santa Lucia aan de noordkust is het vanaf Camagüey slechts circa 100 km rijden.

Verpflegung: Ontbijt (hotel) of geen maaltijden (casa particular)

Informatie

Inclusief:

  • 2 overnachtingen in een hotel (bijv. Camino del Hierro), Incl. ontbijt of verblijf in een casa particular* op basis van logies.

Niet bij de prijs inbegrepen:

  • Overige maaltijden en dranken
  • Fooien
  • Optionele excursies
  • Transfer van/naar hotel
*Een casa particular op Cuba is een privéaccommodatie, vergelijkbaar met een pension. Je verblijft op deze manier bij Cubanen thuis. Zo krijgen de gasten een zeer goed inzicht in het dagelijkse leven van de gastvrije Cubanen. Op verzoek ter plaatse bereid de eigenaar een ontbijt (5-6 CUC), lunch of diner (10-12 CUC). Meer details: Reisinformatie Cuba

Prijzen per persoon in hotel

Seizoen bij 1-3 personen Toeslag 1-pk  
01.01.2018 - 31.10.2018 160 € 49 € Doorgaan
01.11.2018 - 31.10.2019* 128 € 58 € Doorgaan
*Van 23.12 tot 24.12.2018 en 30.12 tot 31.12.2018 geldt een toeslag van €29 per persoon.

Prijzen per persoon in een casa particular

Seizoen bij 1-3 personen Toeslag 1-pk  
01.01.2018 - 31.10.2019 44 € 42 € Doorgaan

Als je Cuba individueel wilt ontdekken en verschillende reismodules wilt combineren, boeken we graag een huurauto voor je. We kunnen ook een privétransfer voor je organiseren tussen de verschillende bestemmingen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerteaanvraag reis op maat.