Stadstour Santiago de Cuba

Leer Santiago de Cuba kennen tijdens een rondleiding door de stad. Santiago de Cuba is de op één na grootste stad van Cuba en ligt in een unieke omgeving tussen de weelderige bergen van de Sierra Maestra met als achtergrond een turquoise blauwe zee en baaien met kleine strandjes. Vanwege de nabijheid van Jamaica en Haïti kun je in Santiago de Cuba duidelijk de Caribische flair voelen en een bijzonder levendige stad ervaren. Vooral de inwoners dragen bij aan het karakter van Santiago de Cuba. Bezoekers worden met open armen ontvangen, zodat je je meteen thuis voelt. Ervaar zelf het unieke karakter van deze stad tijdens deze stadstour in Santiago de Cuba! Niet alleen de vriendelijke inwoners maken de stad zo uniek, ook is de stad op het gebied van literatuur, muziek en politiek erg populair. Is jouw reis exclusief overnachting in Santiago de Cuba? Geen probleem. De rondleiding door de stad kan ook geboekt worden als dagtrip vanuit Holguín.
  • Stadstour Santiago de Cuba met gids

  • Ook te boeken als een dagtocht vanuit Holguín met transfer en lunch

Rondleiding door de stad Santiago de Cuba

Tijdens de stadstour door Santiago de Cuba kom je talloze bezienswaardigheden tegen. De rondleiding begint bij het "Parque Céspedes". Carlos Manuel de Céspedes was degene die de onafhankelijkheid van Cuba uitgeroepen heeft. In het midden van dit plein staat een bronzen beeld van hem. Op dit centrale plein ligt ook de "Kathedraal van Nuestra Señora de la Asunción". Sinds 1922 kun je de indrukwekkende kathedraal bewonderen, maar al in 1516 werd op dezelfde plaats de eerste kerk gebouwd. Verschillende keren werd de kerk vernietigd door de natuur en vervolgens telkens opnieuw en groter gebouwd. 

Aan de andere kant van het "Parque Céspedes" is het neo-klassieke stadhuis. Het balkon van het stadhuis gebruikte Fidel Castro in 1959 om de overwinning van de revolutie aan te kondigen. Vlak ernaast zie je het oudste huis van Cuba: "Casa de Diego Veláquez". Het huis komt uit de 15e eeuw.

Links van de kathedraal bevindt zich "Calle de Herrida". De straat heeft verschillende musea, zoals het "Museo 26 de Julio", waar de geschiedenis van Cuba is afgebeeld sinds de ontdekking door Columbus. De aanval op de Moncada-kazerne kan worden bekeken in een replica. Daarnaast zijn persoonlijke items van de revolutionairen Fidel, Raul Castro en Che Guevara hier te zien. Ook de "Casa del Estudiante", de "Casa de la Trova" en het nationale monument "Casa Natal de José María Heredia" bevinden zich in de straat. Het "Casa de la Trova" is een danshuis waar muziek wordt gemaakt en het "Casa Natal de José María Heredia" is, zoals de naam in het Spaans suggereert, de geboorteplaats van José María Heredia, die een opstandige dichter was en tussen 1803 en 1839 geleefd heeft.

Om Santiago de Cuba van bovenaf te zien, zijn de trappen "Padre Pico" ideaal. Nadat de vele stappen zijn beklommen, heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Het pad leidt naar de "Casa de las Tradiciones", een beroemde danszaal waar traditionele en moderne Cubaanse muziek wordt gespeeld. De perfecte plek om jouw dag mee te eindigen! 

 

 

Stadstour Santiago de Cuba (privétour), inclusief:

  • Stadstour Santiago de Cuba
  • Gekwalificeerde Engelstalige gids

Excursie Holguín naar Santiago de Cuba met stadstour (groepsreis), inclusief:

  • Transfer van/naar Holguin
  • Lunch
  • Stadstour Santiago de Cuba
  • Gekwalificeerde Engelstalige gids

Prijzen

Stadstour Santiago de Cuba (privétour) 1 persoon 2 personen 3 personen 4 Personen 5 personen 6 personen  
01.11.18 - 31.10.19 108 € 54 € 42 € 31 € 25 € 21 € doorgaan
Excursie Holguín naar Santiago de Cuba met stadstour (groepsreis)    
01.11.18 - 31.10.19 102 € doorgaan

De prijzen zijn geldig tot 31.10.2019 en per persoon.

Als je verschillende excursies en mini trips wilt combineren, kun je een huurauto of privétransfers bij ons boeken en je reis naar Cuba compleet maken. We helpen je graag bij het boeken van je accommodatie. Neem contact met ons op voor een offerte.