Stadstour in Trinidad - Cuba's koloniale flair

Een 500 jaar oude stad waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan na het einde van de 18e eeuw. Geplaveide straten en kleurrijke huizen, paleizen of villa's in pastelkleuren maken van Trinidad een schilderachtig stadsgezicht. Trinidad's hart, de Plaza Mayor, wordt vaak het mooiste plein van Cuba genoemd. Na de rondleiding door de stad kun je een kijkje nemen in de omliggende musea en winkels, of jezelf trakteren op een gevarieerde cocktail van rum, honing, limoen en ijs met livemuziek en een gezellig samenzijn in de bekende Canchánchara Bar.
  • Stadstour Trinidad met Engelssprekende gids

Stadstour Trinidad

Tussen de Caribische Zee en de Sierra del Escambray ligt een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cuba: de pittoreske stad Trinidad. Maak een stadstour door Trinidad en ontdek het UNESCO-Werelderfgoed. Naast het oude Havana heeft Trinidad de grootste koloniale gebouwen in Cuba.

Tijdens een rondleiding door Trinidad maak je een wandeling door de koloniale wijk. Omringd door pastelkleurige geschilderde huizen, betegelde binnenplaatsen en sierlijke traliewerken voor de ramen, ervaar de koloniale flair tijdens de stadstour in Trinidad.

Het centrale plein "Plaza Mayor", een van de meest gefotografeerde pleinen van de stad, in omgeven door stadspaleizen van de rijke families van Trinidad. Hier is het "Museo Romántico", dat een grote  collectie meubels, brillen, huishoudelijke apparaten en een kostbare collectie edelstenen uit de 19e eeuw bezit.

Een ander indrukwekkend gebouw in Trinidad is het "Palacio Cantero", waarin het historisch museum is gehuisvest. De talrijke tentoonstellingen van de Cantero familie en de grote hal met de Italiaanse marmeren vloer, de pastelkleurige fresco's en de versierde pilaarbogen zijn een absolute eyecatcher. De muren zijn versierd met de schilderijen van de "Four Seasons". Op het uitkijkplatform van de aangrenzende toren genieten we van het 360-graden panoramisch uitzicht over de oude stad.Inclusief:

  • Stadstour door Trinidad
  • Gekwalificeerde Engelstalige gids
  • Verzamelplaats: kantoor Cubatur Calle Antonio Maceo

Prijzen

Stadstour door Trinidad per persoon  
01.11.18 - 31.10.19 29 € doorgaan
De prijzen zijn geldig tot 31.10.2019.
Als je verschillende excursies en mini trips wilt combineren, kun je een huurauto of privétransfers bij ons boeken en je reis naar Cuba compleet maken. We helpen je graag bij het boeken van je accommodatie. Neem contact met ons op voor een offerte.