Jeep Tour van Santiago de Cuba naar La Gran Piedra

Le Grand Piedra – de grote steen. Dat klinkt erg saai en onspectaculair; maar dat is het zeker niet. 51 meter lang, 25 meter hoog, 30 meter breed en een gewicht van maar liefst 72.000 ton vormen de grootste monoliet ter wereld. Op de hoogte van bijna 1300 m staat dit natuurwonder op een berg en stel je nu eens voor wat een prachtig uitzicht je hebt op de Sierra Maestra. Bij mooi weer bereikt het namelijk de kusten van Jamaica en Haïti. Mis dit unieke natuurspektakel niet en ga met ons mee op onze Jeep Tour La Gran Piedra door het wilde oosten van Cuba.
  • Jeeptour van Santiago de Cuba tot La Gran Piedra met gekwalificeerde gids

  • Bezoek aan de grootste monoliet

  • Bezoek de koffieplantage la Isabelica

  • Lunch

Jeeptour Santiago de Cuba – La Gran Piedra

De La Gran Piedra Jeep tour vertrekt vanuit Santiago de Cuba in oostelijke richting  naar "La Gran Piedra’’. Het gaat langs suikerrietplantages en weilanden met grazende koeien en paarden tot de prachtige Sierra Maestra aan de horizon opduikt.

Als je opzoek bent naar groen is de bekende botanische tuin  "Paradise Orchid’’ ideaal. Hier zie je de geweldige orchideeëncollectie, andere kleurrijke bloemen en zeldzame planten.

Na een bezoek aan de tuin neemt de jeep je mee over steeds smallere paden naar de berg. Aan de rand van een enorme monoliet "La Grand Piedra’’ zit op 1.274 meter boven de zeespiegel op onverklaarbare wijze. Vanaf de parkeerplaats gaan de laatste meters te voet naar ‘s werelds grootste monoliet.

Na de vermoeiende klim naar "La Gran Piedra’’ is iedereen wel toe aan een lunch. Na de lunch staan er enkele souvenirverkopers klaar om hun mooie spulletjes te laten zien.

Later op de dag nemen we een bezoek aan de koffieplantage "La Isabelica’’, die in de koloniale tijd werd opgericht door een Fransman.

In de vroege avond keren we terug naar Santiago de Cuba en kun je terugkijken op de mooie avonturen van "La Gran Piedra’’. 

 

 

Inclusief:

  • Transfer van/naar Santiago de Cuba
  • Gekwalificeerde Engelstalige gids
  • Lunch
  • Eintreegelden

Prijzen

Prijzen per persoon 1 persoon 2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen  
01.11.18 - 31.10.19 100 € 93 € 92 € 91 € 90 € 90 € doorgaan
               
De prijzen zijn geldig tot 31.10.2019.
Als je verschillende excursies en mini trips wilt combineren, kun je een huurauto of privétransfers bij ons boeken en je reis naar Cuba compleet maken. We helpen je graag bij het boeken van je accommodatie. Neem contact met ons op voor een offerte.