Excursie van Holguín naar Santiago de Cuba & El Cobre

Komt Holguín voor in jouw reis naar Cuba? Dan hebben wij de juiste aanvulling voor jou! Deze mini trip brengt je van Holguín naar de geheime hoofdstad van Cuba: Santiago de Cuba. Ontdek in de straten van de op een na grootste stad van het eiland het pure leven van Cuba met vele belangrijke culturele gebouwen. Onderweg stop je in het heilige pelgrimsoord van de Cubanen, El Cobre. Bewonder de prachtige bedevaartskerk van El Cobre en geniet van het prachtige uitzicht voordat onze gids je door de levendige straten van Santiago de Cuba en het Fort Castillo del Morro leidt.
  • Bezoek aan de bedevaartskerk ''Virgen de la Caridad del Cobre''

  • Rondleiding door de stad in Santiago de Cuba

  • Bezoek het Castillo del Morro-fort dat op de Werelderfgoedlijst staat

  • Lunch

Santiago de Cuba en El Cobre

De “stad van de revolutie”, “stad van muziek” én “geheime hoofdstad van Cuba” - Santiago de Cuba heeft veel namen; en dat is terecht. Al in 1953 lanceerde Fidel Castro zijn eerste aanval op het regime van de dictator Batista. De opstand mislukte en Fidel Castro werd veroordeeld. Slechts drie jaar later deed hij echter een tweede poging en zoals de geschiedenis laat zien werd deze revolutie met succes bekroond.

Deze politieke gebeurtenissen vormden de stad evenals de muzikale invloeden van verschillende volkeren. De belangrijkste Cubaanse muziekstijl de Son Cubano heeft zijn wieg hier in het oosten van Cuba. De belangrijkste festivals zijn het beroemde Carnaval en Fiesta del Fuego, een cultureel evenement dat ook wel “Festival del Caribe” wordt genoemd.

Jouw excursie begint met de reis naar de Basiliek van de Barmhartige Maagd, het belangrijke heiligdom van El Cobre aan de voet van de Sierra Maestra. Vanaf hier is het niet ver naar Santiago de Cuba. Je rijdt eerst naar de Plaza de la Revolucion. De site wordt gebruikt voor grote evenementen en is opgedragen aan Antonio Maceo Grajales, een generaal uit de tijd van de Cubaanse onafhankelijkheidsoorlog.
De volgende stop van de stadstour is de begraafplaats Cementerio Santa Ifigenia, waar vele helden van de Cubaanse revolutie en de onafhankelijkheidsoorlog begraven liggen. Hier is ook het graf van de nationale held José Martí.

Net buiten de stad direct aan de kust ligt het Castillo de San Pedro de la Roca, ook wel bekend als Castillo del Morro. Verken het fort dat werd gebouwd in de 17e eeuw voor bescherming tegen aanvallen van piraten, voordat je een pauze neemt voor de lunch.

Wandel daarna door de oude stad en bewonder onder andere de koloniale huizen en de kathedraal van Parque Céspedes. Voor alle geschiedenisliefhebbers staat het bezoek aan de Moncada-kazerne op het programma. 26 juli de dag dat de revolutionairen rond Fidel Castro de kazerne aanvielen, is nog steeds een grote nationale feestdag. Naast een school, huisvest de kazerne nu een museum dat informeert over de geschiedenis van de Cubaanse revolutie.

Er is nog tijd om individueel Santiago de Cuba te verkennen voordat je teruggebracht wordt naar Holguín.

 

 

Inclusief:

  • Transfer van/naar Holguín
  • Lunch
  • Bezoeken zoals beschreven
  • Gekwalificeerde Engelstalige gids

Prijzen

Santiago de Cuba & El Cobre per persoon  
01.11.18 - 31.10.19 115 € doorgaan
De prijzen zijn geldig tot 31.10.2019.
Als je verschillende excursies en mini trips wilt combineren, kun je een huurauto of privétransfers bij ons boeken en je reis naar Cuba compleet maken. We helpen je graag bij het boeken van je accommodatie. Neem contact met ons op voor een offerte.