Ernest Hemingway Tour in Havana

Een van de beroemdste en succesvolste Amerikaanse schrijvers van de 20ste eeuw liet enkele sporen achter die nog steeds zichtbaar zijn in Cuba. Deze dagtrip in Havana neemt je mee op reis door het leven van de beroemde Ernest Hemingway in Cuba. Loop door zijn landhuis, ga op zijn plaats achter de bar zitten en maak deel uit van het decor dat dienst deed als sjabloon voor zijn wereldwijde succes "de oude man en de zee".
  • De kamer van Hemingway in Hotel Ambos Mundos

  • Hemingway Finca

  • Monumenten van Hemingway

  • Zijn favoriete barretjes

Ernest Hemingway Tour in Havana

Volg tijdens deze excursie de voetsporen van schrijver Ernest Hemingway en ontdek zijn inspiratie voor de roman: 'De oude man en de zee'.

Meer dan 20 jaar verbleef de Nobelprijswinnaar op Cuba en tijdens deze tour heb je de mogelijkheid om zijn favoriete plekjes te bezoeken. Hemingway verbleef altijd in kamer 511 op de vijfde verdieping van hotel Ambos Mundos in het oude centrum van Havana. Vandaag de dag wordt de kamer tentoongesteld alsof Hemingway deze nooit verlaten heeft; zijn persoonlijke bezittingen, zoals zijn koffer, het bureau waaraan hij schreef, zijn schrijfmachine en een boek op zijn nachtkastje kun je hier bekijken.

Na een bezoek aan deze kamer, gaat de tour verder naar de nabijgelegen traditionele 'Bodeguita del Medio' bar, waar de favoriete cockail van Hemingway, de Mojito, nog steeds geserveerd wordt. Vlakbij deze bar ligt een andere stamkroeg van Hemingway, 'El Floridita'. Hier vind je een levensgroot standbeeld van Hemingway op de plek waar de romanschrijver altijd zat. In deze bar dronk hij onder andere met filmsterren als Gare Cooper en Spencer Tracy wel meer dan één Daiquiri.

Hierna vervolg je de tour met een privébus van Havana naar 'Finca La Vigia', het voormalige landgoed van 4ha van de schrijver, wat nu een museum is. De uit drie verdiepingen bestaande toren was niet alleen Hemingway's schrijfplek, maar dit was ook het thuis van zijn kat die nu 50 nakomelingen heeft. Hier kun je zijn bureau, bibliotheek, jachttrofeeën, bar en zijn 'El Pilar' jacht zien, die herinnert aan Hemingway's passie voor vissen.

De Hemingway tour gaat vanaf hier door naar het voormalige vissersdorp Cojimar. Deze unieke setting diende als inspiratie voor zijn bestseller: 'De oude man en de zee'. Dit is ook de plek waar hij ging vissen met zijn jacht. Hij kwam ook regelmatig in restaurant 'La Terraza', waar hij veel lokale vissers ontmoet heeft. Deze vissers waren een inspiratie voor zijn boek.

Op het uitkijkpunt over de baai hebben de inwoners van Cojimar een 'Ernesto Hemingway' gedenkteken gemaakt. Vanaf hier zul je terugkeren naar Havana en eindigt de indrukwekkende Hemingway excursie. Misschien wil je deze tour zelf afsluiten met een heerlijke Mojito of een Daiquiri in één van Hemingway's favoriete cafés?

 

Inclusief:

  • Transfer van/naar accommodatie Havana
  • Gekwalificeerde Engelstalige gids
  • Lunch in Bodeguita del Medio
  • Cocktail in de Floridita bar
  • Entreegelden

Prijzen

Prijzen per persoon 1 persoon 2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen  
01.11.18 - 31.10.19 199 € 122 € 102 € 87 € 79 € 73 € doorgaan
De prijzen zijn geldig tot 31.10.2019
Als je verschillende excursies en mini trips wilt combineren, kun je een huurauto of privétransfers bij ons boeken en je reis naar Cuba compleet maken. We helpen je graag bij het boeken van je accommodatie. Neem contact met ons op voor een offerte.