Excursie van Havana naar Soroa

Ontdek het groene paradijs Soroa: met tropische temperaturen ben je op een gegeven moment wel toe aan een beetje verkoeling en hiervoor hoef je in Cuba niet alleen naar de oceaan. Vanuit Havana ga je op dagtrip naar de vruchtbare binnenstad Soroa, waar je een verfrissende duik kunt nemen aan de voet van een stromende waterval. Soroa is niet alleen bekend om zijn 20 meter hoge waterval Salto de Soroa, maar ook om zijn prachtige orchideeën. Wist je dat er in Soroa alleen al meer dan 700 soorten van deze populaire tropische bloem zijn? Wandel door de ongerepte groene omgeving, kom helemaal tot rust en luister geniet van de geluiden van de natuur in Soroa.
  • Bezoek aan de orchideeëntuin in Soroa

  • Bezoek aan de waterval ''Salto de Soroa''

  • Lunch

Dagtour van Havana naar Soroa

Je verlaat Havana west om naar Soroa te vertrekken. Begeleid door weelderige, groene landschap rijd je langs kleurrijke beschilderde huizen en ga je naar de stad van Soroa.

De poort naar de tuin van Eden, ook wel Soroa genoemd, is op de Sierra del Rosario het uitgangspunt om te wandelen.

De Spaanse landeigenaar Thomás Felipe Comachon stichtte hier in 1943 een tuin op bestaande uit verschillende planten en orchideeën.

Ondertussen bevat de tuin 700 verschillende orchideeën, waaronder de zeldzame paradiesvogelorchidee en de Flor de San Pedro orchidee. In Soroa staan ongeveer 20.000 andere planten en varens. Al deze bloemen, planten en varens maken dit een unieke plek!

Na de lunch in Soroa zullen we Salto Arco Iris bezoeken. De Rio Manatiades rivier maakt zijn weg door het dichte regenwoud en valt uiteindelijk naar beneden in een prachtige waterval van maar liefst 22 meter hoog. Je hebt hier de gelegenheid om even in het verfrissende water te zwemmen. Dit deel van het eiland wordt bijzonder genoemd vanwege de unieke flora en fauna.

Na een dag vol avontuur zullen we weer vanuit Soroa terug keren naar Havana.

 


Inclusief:

  • Transfer van/naar accommodatie
  • Gekwalificeerde Engelstalige gids
  • Lunch
  • Bezoek aan de orchideeëntuin in Soroa en de waterval ''Salto de Soroa''

Prijzen

Prijzen per persoon 1 persoon 2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen  
01.11.17 - 31.10.18 250 € 137 € 120 € 95 € 80 € 71 € doorgaan
De prijzen zijn geldig tot 31.10.2019.
Als je verschillende excursies en mini trips wilt combineren, kun je een huurauto of privétransfers bij ons boeken en je reis naar Cuba compleet maken. We helpen je graag bij het boeken van je accommodatie. Neem contact met ons op voor een offerte.