Excursie van Havana naar Pinar del Río

Havana is levendig, kleurrijk en boeiend: verlaat daarom even de drukte van de stad en maak een reis van Havana naar de "Tuin van Cuba". Niet alleen palmen en andere planten groeien daar bijzonder goed: Pinar del Rio is de meest westelijke provincie van Cuba en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie en wordt ook wel de “tabakshoofdstad van Cuba” genoemd. Bekijk een echte "Torcedor" (sigarenroller) in zijn dagelijks werk en geniet van de adembenemende natuur tijdens een excursie naar Pinar del Río.
  • Bezoek een tabaksfabriek

  • Rondleiding door de stad Pinar del Río

Dagtocht van Havana naar Pinar del Río

De transfer haalt je op bij jouw accommodatie voor de dagexcursie van vandaag naar Pinar del Río. De idylische provincie Pinal del Río, ook wel bekend als “de tuin van Cuba”, kenmerkt zich door ruige weggetjes, kleurrijke en witgekalte huizen en goed onderhouden tabaksplantages.
 
De provincie Pinal del Río is één van de beste gebieden van de wereld waar tabak wordt geteeld. Ook een bezoek aan de “Fábrica de Tabacos” (tabaksfabriek) waar de "Torcedores" nog altijd actief sigaren aan het rollen zijn, mag niet ontbreken.  Een sigarenroller kan tussen de 40 en 180 sigaren per dag verwerken. De productie van sigaren heeft een lange traditie in Cuba en een wereldwijde erkenning.

Voordat je naar het pittoreske stadje Pinar del Río gaat, kun je genieten van een lunch (niet inbegrepen). In de stad genieten de bewoners van hun favoriete sigaren op pastelkleurige terrassen.

Wandel door de straten, langs neoklassieke gebouwen en kleurrijke huizen. Aan de hoofdstraat van de stad, Calle José Marí, ligt het "Palacio de Guasch", een zeer indrukwekkend gebouw met verschillende bouwstijlen. In dezelfde straat is ook het "Teatro Milanés" te vinden, dat doet denken aan de romantische dichter José Jacinto en het Historisch Museum, waar een aantal  persoonlijke bezittingen van de uitvinder van de cha-cha-cha worden tentoongesteld. Na de rondleiding heb je tijd om het museum of andere bezienswaardigheden van dichterbij te bekijken.

Aan het einde van de middag verlaat je Pinar del Rio en keer je terug naar Havana.

 

Inclusief:

  • Transfer van/naar accommodatie Havana
  • Gekwalificeerde Engelstalige gids
  • Stdastour in Pinar del Río en bezoek aan de tabaksfabriek

 

Prijzen

Prijzen per persoon 1 persoon 2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen  
01.11.18 - 31.10.19 372 € 189 € 163 € 123 € 99 € 84 € doorgaan
De prijzen zijn geldig tot 31.10.2019.
Als je verschillende excursies en mini trips wilt combineren, kun je een huurauto of privétransfers bij ons boeken en je reis naar Cuba compleet maken. We helpen je graag bij het boeken van je accommodatie. Neem contact met ons op voor een offerte.