Excursie van Santiago de Cuba naar Castillo San Pedro de la Roca en de bedevaartsplaats El Cobre

Voor alle cultuur en geschiedenis liefhebbers, die van plan zijn om tijdens hun Cuba reis in Santiago de Cuba te verblijven is de excursie naar het kasteel San Pedro de la Roca en de bedevaartplaats van El Cobre een echte aanrader. Het oude Castillo San Pedro de la Roca is gelegen op 60 m hoogte op een rots aan de kust. Dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van het Cubaanse kasteel en ontdek de meest heilige Cubaanse bedevaartplaats en de kerk ´´Basiilica de Virgen de la Caridad del Cobre´´ in het idyllische El Cobre.
  • Bezoek aan de Castillo San Pedro de la Roca/Castillo el Morro

  • Bezoek de kerk en bedevaartplaats El Cobre

  • Gekwalificeerde Engelstalige gids

  • Lunch

 

Castillo San Pedro de la Roca en El Cobre

De "Castillo San Pedro de la Roca" (ook wel: Castillo del Morro) ligt aan de oostelijke ingang van de haven van Santiago de Cuba op een rots van 60 meter. Het complex, dat in 1693 werd gebouwd, diende oorspronkelijk om aanvallen van piraten af te weren. Het "Castillo San Pedro de la Roca" is een enorm kasteel met drievoudige loopgraven, verschillende ophaalbruggen en zes verschillende niveaus voor de vuurlinie. Het herbergt een verwarrend labyrint van gangen binnen de muren.  De voorraden werden over de zee afgeleverd en opgeslagen in een groot pakhuis, dat direct in de rots was uitgehouwen.

Verschillende keren werd het fort niet alleen getroffen door piraten, maar ook door aardbevingen. Rond 1775 was de angst voor aanvallen van piraten gezakt en werd het fort deels omgezet in een gevangenis voor politieke gevangenen. Het fort werd door de UNESCO in 1997 tot werelderfgoed verklaard en is nog steeds een van de beste en meest complete overgebleven voorbeelden van Spaans-Amerikaanse militaire architectuur.

Na een bezoek aan het "Castillo San Pedro de la Roca" gaan we verder naar El Cobre. Vlakbij Santiago de Cuba, aan de voet van de Sierra Maestra, ligt het pelgrimsoord "Basilica de Virgen de la Caridad del Cobre". Ondergedompeld in weelderig groen, steken de drie witte torens met hun rood gloeiende koepels naar de bezoeker uit.

In de kerk bevindt zich het wit marmeren beeld van de Cubaanse nationale- en beschermheilige, "Barmhartige Maagd van Cobre". Het 35 centimeter hoge beeld werd gevonden aan het begin van de 16e eeuw, drijvend in de baai van Nipe, door drie vissers. Ze brachten de boot en het beeld van de Maagd veilig terug naar de kust. In 1916 verklaarde paus Benedictus XV. de Maagd als nationale heilige en sinds 1977 hebben gelovigen van over de hele wereld een pelgrimstocht naar de basiliek gemaakt.

De "Room of Wonders" is bezaaid met onvoorstelbare voorwerpen. Het meest opvallende geschenk is een kleine gouden guerrillastrijder die door de moeder van Fidel Castro is geschonken.

Ooit was de Nobelprijs Hemingway voor 'De oude man en de zee' hier te bewonderen. Maar nadat een toerist hem had gestolen, zat hij als een voorzorgsmaatregel gevangen. Ervaar de geschiedenis van deze volledige dagtour vanuit Santiago de Cuba.

 

Inclusief:

  • Transfer van/naar Santiago de Cuba
  • Gekwalificeerde Engelstalige gids
  • Lunch
  • Entreegelden

 

Prijzen

Prijzen per persoon 1 persoon 2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen  
01.11.18 - 31.10.19 128 € 76 € 64 € 54 € 48 € 44 € doorgaan
De prijzen zijn geldig tot 31.10.2019.
Als je verschillende excursies en mini trips wilt combineren, kun je een huurauto of privétransfers bij ons boeken en je reis naar Cuba compleet maken. We helpen je graag bij het boeken van je accommodatie. Neem contact met ons op voor een offerte.