Danscursus – Cubaanse muziek

Muziek, dans en ritme zit bij de Cubanen in het bloed! Wat is een vakantie op Cuba, zonder het ervaren van deze typisch Cubaanse levensstijl? Met een danscursus op onze dansschool in Havana kun je zelf leren dansen op de herkenbare Cubaanse ritmes. Je kunt kiezen uit verschillende dansstijlen: Salsa, Tango, Reggaeton en Bachata & Merengue. Elke cursist danst met een eigen Cubaanse danspartner, zodat de lessen precies aansluiten bij je niveau. De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag en zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Cursus programma

Leer Cubaans Salsa dansen tijdens een danscursus op Cuba. De Salsa is ontstaan uit de Cubaanse muziekstijl Son, die zich samen met andere muziekstijlen tot de Salsa heeft ontwikkeld. Daar komt ook de naam vandaan. Het Spaanse woord Salsa betekent letterlijk saus en laat zien dat de Salsa een mix is van verschillende muziekstijlen. Het is een erg populaire dans in Latijns-Amerika. Veel landen hebben op de Cubaanse Salsa voorgebouwd en eigen salsastijlen ontwikkeld. De Cubaanse Salsa is sneller vergeleken met andere varianten.

Tijdens deze danscursus leer je beide dansstijlen, Bachata en Merengue, dansen. De dansstijl Bachata ontstond in de jaren 60 uit de Cubaanse of Caribische bolero en stamt uit de Dominicaanse Republiek. Dit was oorspronkelijk een dans voor verliefde stelletjes, onder begeleiding van romantische gitaarmuziek. Door de invloed van de Merengue werd de Bachata echter wat sneller en ook gezien als algemene dans- en muziekstijl.De Merengue komt oorspronkelijk uit het Dominicaanse Republiek, Haïti en Puerto Rico. Zowel de muziek van de Bachata als de muziek van de Merengue gaat vaak over onbeantwoorde liefde en passie. De Merengue kan echter ook sociaal-politieke problemen aankaarten.

Reggaeton is een gepassioneerde dans, samengesteld uit verschillende ritmes, en ontstond ongeveer 10 jaar geleden in Puerto Rico. Reggae, Jamaicaanse dancehall, Amerikaanse Hip-Hop, Salsa, Bomba, Merengue en Bachata zijn terug te vinden in Reggaeton. Neem deel aan onze Reggaeton danscursus en ervaar deze combinatie van verschillende dansstijlen. De teksten van de Cubaanse reggaetonnummers bevatten vaak maatschappijkritiek. Een professionele dansleraar leert je de basis en het ritme van de Reggaeton of breidt jouw kennis van de dans verder uit.
Onze Tango danscursus op Cuba biedt je de mogelijkheid om samen met een professionele danspartner deze gracieuze dans te leren. De dans is ontstaan in de late 19e eeuw in Buenos Aires en Montevideo.  De Tango heeft zich van een eenvoudige volksdans ontwikkeld naar een zeer verfijnde dans en over de hele wereld wordt de Tango gedanst. Er zijn verschillende vormen van de Tango, zoals de 'Tango Argentino' en 'Euro Tango'. Tijdens onze danscursus leer je de 'Tango Argentino' dansen. De lessen zijn zowel geschikt voor beginners als voor gevorderde dansers.

Cursus informatie

Cursus aanbod:
 • Kies tussen Salsa, Tango, Merengue & Bachata, Reggaeton
Duur:
 • De danslessen van 5 dagen per week plaats (van maandag t/m vrijdag)
 • Een dansles duurt 45 minuten, per dag vinden 2 danslessen plaats (90 min./dag)
 • Het is mogelijk om losse danslessen te boeken (à 90 min.) of voor een hele week (start elke maandag)
Plaats:
 • Alle danscursussen vinden plaats in onze dansschool "Ritmo Cubano", in Casa de la Musica of in het cultuurhuis "Paparazzi" in Havana.
Inclusief:
 • Twee danslessen van 45 minuten per dag
 • Persoonlijke dansdocent en eigen danspartner
 • Certificaat aan het eind van je cursus
 • De danslessen kunnen worden geboekt met accommodatie in het vier-sterren aparthotel Comodoro 6 of 13 nachten, incl. ontbijt (Bekijk hier de prijzen)
Extra services: Indien nodig boeken wij graag ook vluchten, excursies, reisverzekering, of een visum. Geef dit aan bij jouw aanvraag en wij sturen je graag een vrijblijvende offerte. Als je geïnteresseerd bent, bekijk dan ook onze Cuba dansreizen (inclusief accommodatie en vrijetijdsprogramma).

Prijzen danscursussen

Boek een danscursus in Havana met ons en maak kennis met het muzikale leven op Cuba. Naast de danscursus, kunnen we ook het verblijf voor je organiseren. De verschillende prijzen vind je hieronder.

Alleen danscursus

Cursus - Prijzen per persoon 01.11.2018 - 31.10.2019  
1 week danscursus - Start elke maandag mogelijk! 100 € doorgaan
1 uur danscursus (à 90 Minuten) 20 € doorgaan
     

Danscursus en accommodatie

Kamertype/seizoen 29.04.18 - 31.10.18 01.11.18 - 30.04.19 01.05.19 - 31.10.19  
1 week (6 nachten incl. ontbijt) - tweepersoonskamer in appartement (Comodoro) 375 € 394 € 364 € doorgaan
2 weken (13 nachten incl. ontbijt) - tweepersoonskamer in appartement (Comodoro) 776 € 837 € 772 € doorgaan
Eénpersoonskamertoeslag 1 week 274 € 288 € 270 € doorgaan
Eénpersoonskamertoeslag 2 weken 577 € 624 € 585 € doorgaan
         
*De dansschool is tussen 23-12-2018 en 01-01-2019 gesloten.
Let op:
 • De tarieven zijn geldig tot 31.10.2019.
 • Alle cursussen worden van maandag tot vrijdag gegeven.
 • De lestijden zijn flexibel en vinden voornamelijk in de middag plaats.
 • Het is ook mogelijk om dagen afzonderlijk van elkaar te boeken.
 • Zondag is een aan te raden aankomst dag.