Mini trip Playa Larga

 

Playa Larga is voor duikers een begrip. Aan de Cubaanse zuidkust vind je namelijk veel plekken om te duiken. Ook voor natuurliefhebbers is een bezoek een Playa Larga een bijzondere ervaring. Het kleine dorp bevindt zich vlakbij één van de grootste beschermde natuurgebieden van het land. Het moerasgebied Ciénaga de Zapata is de thuisbasis van honderden planten-, vogel- en diersoorten. Een wel heel bijzondere inwoner is de Cubaanse krokodil. Ook voor historici is Playa Larga interessant: in 1961 mislukte hier de invasie van rechtse Cubaanse ballingen die gesteund werden door de Amerikaanse CIA (nu bekend als de invasie van de Varkensbaai).

 

boek nu

Reisschema

Playa Larga ligt op zo'n 200 kilometer afstand van Havana. Ook vanuit Viñales kun je deze plek binnen één dag bereiken. Na aankomst kun je gelijk een heerlijke wandeling maken op het nabijgelegen strand. De komende nachten verblijf je in een casa particular. Bij de Cubanen thuis zal je hartelijk worden ontvangen en het echte Cubaanse leven van dichtbij meemaken.

Unterkunft im Casa Particular

's Ochtends word je opgewacht door een gids die je begeleid op excursie naar Cueva de los Peces. In deze 70 meter diepe grot zwemmen talloze kleurrijke tropische vissen, de ideale plaats om te snorkelen. Aansluitend staat er een korte wandeling op het programma en kan de gids je van alles vertellen over de plaatselijke flora en fauna.

Unterkunft im Casa Particular

Voor duikers die nog andere duikplekken willen ontdekken, is een verlenging van het verblijf in Playa Larga mogelijk. Wanneer je verder wilt reizen, kun je de ochtend nog op het strand doorbrengen, aangezien je volgende bestemming waarschijnlijk op een niet al te grote afstand zal liggen. Zowel Cienfuegos als Santa Clara en Trinidad zijn binnen een paar uur te bereiken.

Informatie

Inclusief:

  • 2 overnachtingen in een casa particular* op basis van logies
  • Rondleiding Cueva de los Peces / Sendero Salina de Brito (alleen mogelijk met een huurauto)

Niet bij de prijs inbegrepen:

  • Overige maaltijden en dranken
  • Fooien
  • Optionele excursies
  • Transfer van/naar hotel

*Een casa particular op Cuba is een privéaccommodatie, vergelijkbaar met een pension. Je verblijft op deze manier bij Cubanen thuis. Zo krijgen de gasten een zeer goed inzicht in het dagelijkse leven van de gastvrije Cubanen. Op verzoek ter plaatse bereid de eigenaar een ontbijt (5-6 CUC), lunch of diner (10-12 CUC). Meer details: Reisinformatie Cuba 

Prijzen per persoon

Seizoen

bij 1-3 personen

Toeslag 1-pk

 

01.01.2018 - 31.10.2019

68 €

42 €

Doorgaan

Extra's

Als je Cuba individueel wilt ontdekken en verschillende reismodules wilt combineren, boeken we graag een huurauto voor je. We kunnen ook een privétransfer voor je organiseren tussen de verschillende bestemmingen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerteaanvraag reis op maat.