Mini trip Holguin

 

Het oosten van Cuba is minder drukbezocht dan het westen, maar zeker niet minder interessant. Santiago de Cuba is de officieuze hoofdstad van het land en de plek waar de Cubaanse revolutie begon. De oudste stad van het land, Baracoa, gelegen in het uiterste oosten was tot in de jaren 60 enkel via zee te bereiken. Andere hoogtepunten van Oost-Cuba zijn het nationaal park Alejandro de Humboldt en het  Sierra Maestra gebergte. Holguin is het ideale startpunt voor je reis door het oosten.

 

boek nu

Reisschema

Vanuit Nederland vertrekt er wekelijks een rechtstreeks vlucht naar Holguin. Bij aankomst op de internationale luchthaven halen wij je op en brengen we je naar de accommodatie. Holguin is de op drie na grootste stad van Cuba en staat bekend als 'stad van de parken'. In het centrum vind je verschillende musea en een 18e eeuwse kathedraal.

Unterkunft im Hotel Villa El Bosque of casa particular

Voordat je verder reist naar je volgende bestemming, zou je eigenlijk de berg Loma de la Cruz moeten beklimmen in Holguin. Na een klim van bijna 500 treden, word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Hierna kan je reis door het oosten van Cuba beginnen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het afgelegen Baracoa of ga naar de officieuze hoofdstad Santiago de Cuba en de nabijgelegen bergketen Sierra Maestra. Wil je het liever wat rustiger aan doen? De prachtige stranden van Guardalavava liggen op slechts 60 kilometer afstand.

Verpflegung: Ontbijt (hotel) of geen maaltijden (casa particular)

Informatie

Inclusief:

  • Een overnachting in een hotel (bijv. Hotel Villa El Bosque), incl. ontbijt of verblijf in een casa particular* op basis van logies
  • Transfer van de luchthaven Holguin naar accommodatie

Niet bij de prijs inbegrepen:

  • Overige maaltijden en dranken
  • Fooien
  • Optionele excursies
  • Overige transfers

*Een casa particular op Cuba is een privéaccommodatie, vergelijkbaar met een pension. Je verblijft op deze manier bij Cubanen thuis. Zo krijgen de gasten een zeer goed inzicht in het dagelijkse leven van de gastvrije Cubanen. Op verzoek ter plaatse bereid de eigenaar een ontbijt (5-6 CUC), lunch of diner (10-12 CUC). Meer details: Reisinformatie Cuba

Prijzen per persoon in hotel

Seizoen

bij 1 persoon

bij 2 personen

bij 3 personen

Toeslag 1-pk

 

01.05.2018 - 31.10.2018

66 €

50 €

44 €

9 €

Doorgaan

01.11.2018 - 30.04.2019*

70 €

54 €

48 €

9 €

Doorgaan

01.05.2019 - 31.10.2019

66 €

50 €

44 €

6 €

Doorgaan

Prijzen per persoon in een casa particular

Seizoen

bij 1 persoon

bij 2 personen

bij 3 personen

Toeslag 1-pk

 

01.01.2018 - 31.10.2019

55 €

39 €

33 €

21 €

Doorgaan

Als je Cuba individueel wilt ontdekken en verschillende reismodules wilt combineren, boeken we graag een huurauto voor je. We kunnen ook een privétransfer voor je organiseren tussen de verschillende bestemmingen. Voor langere afstanden kun je ook via ons een binnenlandse vlucht boeken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerteaanvraag reis op maat.